fbpx

Visa undersidor

Juridisk hjälp

Det är svårt och tidskrävande att på egen hand sätta sig in i alla lagar, praxis, regler och ansökningsprocesser. Men lugn, våra juridiska rådgivare hjälper dig.

Hos oss får du hjälp med:

  • Ansökningar
  • Omprövningar
  • Överklaganden
  • Kontakt med kommun och Försäkringskassa
  • Att förstå svåra texter och beslut

Våra juridiska rådgivare har även en blogg om lag och rätt inom personlig assistans.

Våra juridiska rådgivare

Hos oss får du rådgivning och stöd i alla juridiska frågor som rör din assistans.
Anställda hos oss mejlas genom att skriva: fornamn.efternamn@jag.se

JAG Personlig Assistans behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. Du kan alltid kontakta oss genom att ringa på tel 08-789 30 00 eller mejla till oss. Säg att du har en fråga om personuppgifter så kopplas du vidare till rätt person. Läs mer här om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Caroline Bengtsdotter
Rådgivare juridik
08- 789 30 35

Cecilia Wiestål
Rådgivare juridik
08-789 30 71

Jens Eriksson
Rådgivare juridik
08-789 30 46

Isabell Bolander
Rådgivare juridik
08-789 30 10

 

Varför behövs juridisk rådgivning?

Anna Strimbold, juridisk samordnare JAG personlig assistansAnna Strimbold är juridisk samordnare hos oss och har över 20 års erfarenhet av juridik inom LSS.

Vad gillar du med ditt jobb?
–Jag brinner för mänskliga rättigheter och rättvisa och det är det som mitt jobb går ut på här. Att bidra till att människor får lika villkor i samhället oavsett funktionsförmåga.

Varför behövs juridisk rådgivning?
–För att hjälpa människor att kunna tillvara ta sina rättigheter. Vi ser att som enskild hamnar en ofta i ett tydligt underläge mot myndigheter. Det är där som vi kan vara ett stöd så att personen får hjälp att både förstå lagar och regler och driva sitt ärende på ett bra sätt.

Vad brukar rådgivarna hjälpa till med?
– Grunden i jobbet är att informera om lagens syfte och tillämpning och vad det innebär mer konkret. En viktig del är att bekräfta att en faktiskt har rätt att ha ett bra liv. Vi hjälper även till att tolka myndighetsbeslut och det kan vara bra att rådgöra med oss inför ansökan om personlig assistans eller tvåårsomprövning. Vi kan också vara med som stöd vid möten och i domstol när det till exempel gäller ett överklagande.  Vi åtar oss inte att vara ombud, men har många andra sätt att ge ett effektivt juridiskt stöd för att personer ska kunna tillvarata sina rättigheter.